• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA ettevõtete laenukvaliteet langeb rekordiliselt kiiresti

  Krediidiagentuuride sõnul võib käimasolev kvartal tulla USA ettevõtete laenureitingutele kõigi aegade halvim, kirjutab uudistegentuur Reuters.

  ?Kui USA Föderaalreserv (sel kolmapäeval) intresse kärbib, aitab see parandada ettevõtete krediidireitingute väljavaateid? ütles Moody"s Investors Service peaökonomist John Lonski.
  Oktoobris oli ettevõtete laenukvaliteedi osas halb kuu. Krediidiagentuur Moody"s kärpis möödunud kuul 69 USA ettevõte laenureitingut, mis on halvemuse pooltest kolmas näitaja peale 1986. aastat.
  Tuntumatest ettevõtetest kärbiti reitingut meediagigant Walt Disney`l ja panganduskontsern J.P. Morgan Chase Co`l.
  Möödunud kuust on olnud hullemad kuud 2001. aasta jaanuar, mis tipnes California energiakriisiga ja kui kärbiti 81 ettevõtte laenureitingut ning möödunud aasta detsember, kui energeetikagigandi Enroni pankroti ja 11. septembri terrorirünnaku järelmõjude tõttu alandati 70 ettevõtte krediidireitingut.
  Oktoobris alandas Moody`s reiringuid enam kui tõstis 6,9 korda. Kui see suhe püsib selle kvartali lõpuni siis ületab see rekordi, mis püsib 1990. aasta neljandast kvartalist, kui reitingu alandamise ja tõstmise suhteks kujunes 6,3:1-le.
  Reitingute alandamisi on olnud tõstmistest rohkem juba viimased 18 kvartalit.
  Möödunud reedel Reutersi poolt läbiviidud küsitluse põhjal arvas kahekümnekahest ökonomistist 21, et sel kolmapäeval kogunev USA Föderaalreserv püüab toetada riigi majandust ja alandab baasintressimäära.
  Neist viisteist ökonomisti arvas, et Föderaalreserv alandab baasintressimäära 1,75% pealt 1,50% peale. Kuus aga ootavad intressimäära kärpimist 1,25% peale.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
USA aktsia futuurid ennustavad tõusu jätkumist
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Tänast päeva on USA suuremad aktsiaindeksite futuurid alustanud tõusuga ning USA suuremate aktsiaindeksite rekordid on kasvule viinud ka Aasia suuremad börsiindeksid
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.