• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Gazprom pitsitab konkurenti

  Venemaa gaasitootja Gazprom valas sellel nädalal Itera-vastase viha leedulaste peale, lõpetades gaasitarned Itera klientidele, keda on 15 Leedu gaasiostjatest, kirjutas eilne Venemaa majandusleht Vedomosti. Gazprom lihtsalt jätab Leedule edastamata Itera klientidele mõeldud gaasi.
  Nii Itera kui ka Gazprom taotlevad osalust Eesti väetisetehases Nitrofert.
  Gazpromi väitel võlgneb Itera gaasi transportimise eest ligi 650 miljoni krooni suuruse summa. Kuigi Leedu on Venemaa gaasitootjatele üks maksevõimelisemaid turge, valisid gaasimonopolistid selle maa Iterale surve avaldamiseks, sest Leedu turuosa on väike.
  Gazpromi esindaja avaldas Vedomostile, et Leedu gaasifirma Lietovus Dujos suudab limiiti ümber jagades tõenäoliselt siiski kõiki gaasitarbijaid varustada.
  Kohtla-Järve väetisetehase ASi Nitrofert moskvalastest omanikud üritavad ettevõtet müüa just gaasitootjatele Gazprom või Itera, et saada Nitroferdi põhitooraineks olevat gaasi kontsernisisese soodushinnaga.
  Gazprom ja Itera on varemgi suurte rahasumade üle vaielnud, kuid jõumeetoditega asuti suhteid klaarima esmakordselt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Kokku varisenud ERIALi niiditõmbaja aitas politseiametnikule maja ehitada Süüdistus kirjeldab raha keerutamist ja omastamist
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.
Kokku kukkunud hoiu-laenuühistu ERIAL niiditõmbajad kuulsid reedel kohtu ees prokuröri kirjeldusi sellest, kuidas nad hoiustajate raha keerutasid ja oma huvides kasutasid, aga ka politseiametniku ära ostsid.