26. november 2002 kell 8:21

Rapla Dairy abiraha saatus selgub neljapäeval

Maaelu edendamise sihtasutus (MESA) otsustab neljapäeval kas ja kuidas aidata Rapla Dairyt kümnetesse miljonitesse ulatuva piimavõla tasumisel.

MESA nõukogu liige Ilmar Haak ütles, et eile õhtul ei otsustanud nõukogu raha eraldamist seetõttu, et täiendavalt on veel infot vaja. 'On asju, mida me ei tea võlgnevuste kohta, näiteks täna pole päris täpselt selge ka see, kui suur on võlgnevus tootjatele.' Haagi sõnul võlgnes Rapla Dairy 10. novembril tootjatele piima eest 34-37 miljonit krooni.

Haagi sõnul on välistatud variant, kus osa piimatootjaid saavad riigi abirahasid ja osa mitte. 'Raha läheb jagamisele kõigi tootjate vahel, kuid täpseid skeeme ei taha ma enne otsuse vastuvõtmist kommenteerida,' sõnas Haak.

Hetkel kuum