• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Keskkonnakaitse juhi poeg tabati metsarüüste juurest

  Võrumaa illegaalse metsaäri väidetav niiditõmbaja Einar Visnapuu on keskkonnainspektsiooni Võru osakonna juhataja poeg.

  Einar Visnapuu on politsei luubi all seoses hiljutise metsarüüstamisega Haanja looduspargis, kirjutab Postimees.
  Looduspargi direktori Silver Näki kinnitusel on metsaröövlid teinud lagedaks umbes neli hektarit kaitseala metsa. Ilma raieteatist esitamata on metsarüüstajad lõiganud puud kõigepealt risti-rästi maha ning sandistanud mitu 75aastast kuuske sae sisselõigetega, jättes puud püsti. Saagidest puutumata on jäänud vaid kuivanud puud.
  ?Olen metsanduse eriala lõpetanud ja võin öelda, et need inimesed, kes niimoodi teevad, ei ole normaalsed inimesed,? ütles Näkk Postimehele.
  Ülemöödunud reedel võtsid keskkonnainspektorid raieplatsilt Postimehe andmetel kinni Roel Jüriöö ning Einar Visnapuu ja viisid nad politseisse. Politsei algatas kriminaalasja metsavarguse tunnustel - Jüriööst sai kahtlusalune ja Visnapuust tunnistaja. Uurija Kadri Jõgeva ei soostunud Postimehele kommenteerima, miks ta võttis Võrumaa keskkonnainspektsiooni juhataja Endel Visnapuu poja arvele tunnistajana.
  Postimehe allika kinnitusel kummitab Roel Jüriöö keskkonnakaitsjaid juba viis aastat. ?Jüriööd on mitu korda kriminaalkorras karistatud. Jüriöö ja Visnapuu on pidevalt koos ja skeem on neil üks ja sama. Visnapuu teab, mida uurijale rääkida. Kohtusse läheb tankist, kes saab kolm kuud tingimisi,? rääkis allikas.
  ?Öeldakse nii, et üks selle asja organiseerija oli keskkonnainspektsiooni Võru osakonna juhataja poeg,? lausus Postimehe allikas. ?Kõigepealt lõigatakse natuke metsa ja kutsutakse inspektsioon kohale, et kahju ära hinnata. Kui inspektsioon on andnud käsu maha lõigatud ja rikutud puude väljaveoks, lõigatakse lank veel kaks korda suuremaks.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.