Liina Leiten • 29. november 2002 kell 12:10

Nädalavahetuse põnevamad sündmused

Täna algab Pimedate Ööde Filmifestivali põhiprogramm, Estonias esietendub homme ?Luikede järv?.

Täna kl 19 Sakala Keskuses linastuva filmiga ?Taevas? avatakse Pimedate Ööde Filmifestivali põhiprogramm, mille raames jõuab linale üle saja filmi. Filme näidatakse Sakala Keskuses, Tallinna Kinomajas, kinodes Sõprus ja Kosmos, Nukuteatris, samuti Tartu kinos Illusioon, Sadamateatris ja Viljandi teatris Ugala.

Esietendused toimuvad Rahvusooperis Estonia ja Tallinna Linnateatris. Estonias jõuab homme lavale ballett ?Luikede järv?, Linnateatris täna etendus ?Ay, Carmela?.

Estonia Kontserdisaalis on täna heategevuskontsert: Duke Ellington ?Music from Sacred Concerts?, kus peaesinejaks Etta Cameron USAst. Cafe Amigos aga rõõmustavad džässisõpru pühapäeval kl 17 USA väljapaistvamaid džässipianiste David Kikoski, trummar Brian Melvin, bassimängija Uffe Krokfors.

Saku Suurhallis on täna ERKI moe-show ?Moerevolutsioon?, kus astuvad üles Eesti noorema põlvkonna moekunstniku. Vaadata saab nii nimekate moeloojate kui alles õppivate kunstnike kollektsioone.

Homme ja pühapäeval toimub Saku Suurhallis aga rahvusvaheline võistlustantsuturniir ?Balti Karikas?. Kahe päeva jooksul näeb tantsimas nii lapsi, noori, täiskasvanuid kui seeniore.

Pühapäeval, 1. advendil avatakse Tallinna Raekojas jõulukelder ehk meeleline jõululaat ?Martsipan ja Mesi?, mis on lahti 22. detsembrini. Avamine on 1. detsembril kl 14.30, mil rahvast lõbustavad raenarrid ja esineb vanamuusikaansambel Rondellus. Kl 16?18 on samas martsipani maalimine.

Täpsemalt tänases Puhkepäevas.

Hetkel kuum