8. detsember 2002 kell 22:00

Eesti Telefoni juht näeb Eestis kaugtöötegijate arvu kasvu

"Neli protsenti Euroopa Liidu ja 14 protsenti USA töötajatest kasutab kaugtööd, Eestis aga kõigest 3,5 protsenti täiskasvanutest," selgub Valdo Kalmu ettekandest "Murrang Eesti telekommunikatsioonis".

Kalmu sõnul on 40% ELi ettevõtetest kaugtööprojektid, Eestis aga 21%. "Eesti Telefonil on üle 300 aktiivset traadita interneti kasutaja ja üldse on teenust kasutanud 800 inimest. Kasutusaktiivsus on alates kevadest kasvanud mitmekordselt," ütles Kalm. "Mujal maailmas räägitakse kaugtööst kui sotsiaalsest nähtusest ja "rändrüütli" elustiilist."

Aastaks 2007 kannab 60 protsenti ja aastaks 2010 75 protsenti ELi 15-50aastatest elanikest kaasas traadita võrku ühendatud seadmeid ning kasutab neid vähemalt kolm tundi päevas, prognoosis Kalm.

Hetkel kuum