18. märts 2003 kell 13:46

Naftabarreli hind kukkus üle 3 dollari ehk 10 protsenti

President Bushi ultimaatum Saddam Husseinile kukutas nafta hinna täna ennelõunal rohkem kui 3 dollari võrra barrelist.

Investorid müüsid musta positsioone, mis olid varasematel kuudel eelseisva sõja eel tõusnud 12 aasta kõrgeimale tasemele. Konkreetsuse saabumine kukutas nafta mailepingute hinna täna ennelõunal Rahvusvahelisel naftabörsil Londonis 3,08 dollari ehk 10,4 protsenti eilse 26,40 dollarini barrel. Nii madal oli selle hind viimati detsembris.

Sel nädalal alguse kindla kõneviisi võtnud sõjajutud tuletasid maakleritele meelde 1991. aasta Lahesõja, mil USA vabastas oma strateegilised naftavarud kaks päeva pärast Iraagi pommitamise algust, kommenteeris nafta hinna kukkumist ajaleht Financial Times.

Hetkel kuum