19. august 2003 kell 11:52

Salva Kindlustus lõpetas juulikuu ajaloo parima tulemusega

Salva Kindlustus kogus juulis 21,5 miljonit krooni kindlustuspreemiaid, mis on ettevõtte ajaloo parim tulemus.

Kindlustuspreemiad ületasid möödunud aasta sama perioodi tulemust ligi 6 miljoni krooniga, teatas ettevõte.

Salva Kindlustuse turundusjuhi Algor Orava sõnul on suurim preemiamahu kasv toimunud kaskokindlustuses (58%) ja varakindlustuses (43%). Kaskokindlustuse preemiamahu kasv on toimunud aktiivse automüügituru toel. ?Automüügifirmad teatavad pea iga kuu uutest müügirekorditest?, märkis Orav. Suvekuudel elavnenud varakindlustuse müük on osaliselt seotud puhkustega. Orava sõnul mõtlevad inimesed kodu kindlustamisele siis, kui ees seisab nädalate pikkune puhkusereis ja kodu koos sealse varaga jääb kaitseta.

Juulis laekunud kindlustuspreemiatest suurima osa moodustasid sõidukiga seotud tooted ? kohustuslik liikluskindlustus 41 %, kaskokindlustus 39%. Juulis maksis Salva hüvitisi 8,6 miljonit krooni, millest kohustuslik liikluskindlus moodustas 3,7 ja kaskokindlustus 3,1 miljonit krooni.

Orava sõnul Juulis Eestimaa eri paigus keerutanud tormid Salva varakindlustuse klientidel suuri kahjusid ei tekitanud. Väiksemad purustused esinesid Läänemaal, suurim tule poolt tekitatud kahju toimus Pärnumaal.

Õnnetusjuhtumi kindlustuse kahjud on suvekuudele omaselt seotud puhkusel toimunud õnnetustega nagu vigastused aiatöödel, kukkumised ja nihestused suvelaagrites.

Reisikindlustuse kahjude hulgas on palju kuumusest ning liigsest päikesest põhjustatud õnnetusi. Palju on esinenud ka külmetushaiguseid ja seda just lõunamaades puhkust veetvatel klientidel.

Seitsme kuuga on Salva kindlustus kogunud 129,2 miljonit krooni ja maksnud hüvitisi 57,8 miljonit krooni. Möödunud aasta sama perioodiga võrrelduna on kindlustuspreemiate maht kasvanud ligi 40 protsenti.

Salva Kindlustuse turuosa on 11%.

Hetkel kuum