Ericsson teenis kolmandas kvartalis tegevuskasumit

Rootsi telekommunikatsioonifirma Ericsson teenis kolmandas kvartalis 1 miljard Rootsi krooni (1,73 mld kr) tegevuskasumit, teatas firma börsile.

Uudisteagentuur dpa-AFX vahendab, et eelmise aasta samal perioodil oli tegevuskahjum 3,2 miljardit krooni (5,5 mld kr). Puhaskasumini siiski ei jõutud, kahjumiks jäi 3,9 miljardit Rootsi krooni (6,7 mld kr). Mullu samal ajal oli kahjum 5 miljardit Rootsi krooni (8,6 mld kr). Ericssoni käive kahanes kolmandas kvartalis 16%, 28 miljardi Rootsi kroonini (48 mld kr).

Kolmandas kvartalis oli uute tellimuste maht 28,1 miljardit krooni, mullu samal ajal oli vastav näitaja 20,5 miljardit krooni.

Ettevõte põhjendas saavutatud tegevuskasumit mobiilsideharu kosumisega ja õnnestunud kulude kokkuhoiu programmidega. Näiteks langes töötajate arv 71 700 inimeselt 53 400 inimeseni.

Ka tuleviku suhtes on Ericsson optimistlik. Kontsern on seisukohal, et mobiiltelefonide turg on kosumas. Ericssoni ja Sony ühisettevõte teenis möödunud kvartalis esimest korda kasumit. Problemaatilisem on olukord mobiilsidesüsteemidega, kus Ericcsonn on maailmas turuliider. Selles valdkonnas võib sel aastal tulla kuni 10%line langus. Kokkuvõttes loodab ettevõtte juhatus siiski, et halvimad ajad on möödas.

Hetkel kuum