• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga aktsia jätkas tõusu

  Hansapanga aktsia sulgus eile enam kui pooleteise aasta kõrgeimal tasemel. Viimati sulgus aktsia kõrgemal 24. oktoobril, 328,89 kroonil. Aktsia tõusis 41 tehingus 1,37 protsenti, 323,10 kroonile.
  Eile ulatus aktsia käive 22,8 mln kroonini, moodustades ligi 81 protsenti tänasest börsi päevakäibest. Aktsiaga tehti paar suuremat tehingut. Nii vahetas omanikku 10 000 aktsiat 320,76 krooniga ja 12 000 aktsiat 322,32 krooniga. Kaheksa tehingut olid vähema kui saja aktsiaga. Viimaste päevade Hansapanga ostuhuvi ajendiks võisid olla Swedbanki laienemisplaanid kindlustuse vallas Soomes ja Balti riikides, millest kirjutas Dagens Industri nädalavahetuse väljaanne.
  Enam kui miljoni krooni piiri ületas käibega veel Eesti Telekomi aktsia, mille hind langes 0,89 protsenti, 104,05 kroonile. Aktsiaga tehti 13 tehingut ja 3,5 mln krooni käivet. Eesti Telekomi aktsias domineerisid 1000 aktsiaga ja suuremad tehingud, kuigi ei puudunud ka tehingud ühe ja nelja aktsiaga.
  Napilt alla miljoni krooni jäi käive Merko Ehituse aktsial, mis langes 0,08 protsenti, 192,45 kroonile.
  Eilehommikune põleng Kalevi kommivabrikus, mis jättis vabriku elektrita, ei tekitanud investorites emotsioone. Aktsiaga ei tehtud ühtegi tehingut.
  Hämmastavalt madala oli erastamisväärtpaberi käive, mis küündis vaid 2445 kroonini. EVP hind langes 1,26%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Elisa uus juht: et mitte olla täielik tropp
Praegusaja (tipp)juhi lähenemine peab olema töötajakeskne – enam ammu pole võimalik efektiivselt tegutseda, kui kogu info käib ainult läbi juhi, millisel juhul saab temast absoluutne tropp, infotropp, kirjutab Äripäeva essees mullu detsembris Elisa Eesti juhi kohale asunud Andrus Hiiepuu.
Praegusaja (tipp)juhi lähenemine peab olema töötajakeskne – enam ammu pole võimalik efektiivselt tegutseda, kui kogu info käib ainult läbi juhi, millisel juhul saab temast absoluutne tropp, infotropp, kirjutab Äripäeva essees mullu detsembris Elisa Eesti juhi kohale asunud Andrus Hiiepuu.
Tühja sest karust, siin on investeerimiskonverentsi ägedaimad ostusoovitused
Nädalavahetusel toimunud investor Toomase konverents oli küll pisut karuses meeleolus, kuid pakkus huvilistele siiski hulganisti asjalikke ostusoovitusi ja tarkuseteri.
Nädalavahetusel toimunud investor Toomase konverents oli küll pisut karuses meeleolus, kuid pakkus huvilistele siiski hulganisti asjalikke ostusoovitusi ja tarkuseteri.
Foxway neelas konkurendi Taanis
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Rootsi IT- ja nutiseadmete ringmajandusega tegelev Foxway Group, kelle raskuskese asub Tartus, omandas taanlaste Dansk Computer Center A/S-i.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.