AS E-Betoonelement kasvatas käivet 15%

03. veebruar 2004, 10:04

ASi E-Betoonelement 2003. aasta käive oli 261,1 miljonit krooni, kasv võrreldes 2002. aasta käibega (227 miljonit krooni) oli 15 protsenti.

Ettevõtte 2003. aasta kasum oli 17,5 miljonit krooni. E-Betoonelement on Eesti ja Baltikumi üks suuremaid raudbetoonelementidel põhinevate ehituslahenduste ja nendega seotud teenuste pakkuja.

E-Betonelemendi tegevdirektor Jaan Valbet hindas möödunud aasta tulemusi väga headeks. Käesolevat aastat kommenteerides ütles Valbet:
'Ehitustegevuse kasv Eestis jätkub ja nii prognoosin ka meie kasvu käesoleval aastal. Ettevõtte sarnast kasvu, nagu oli 2003. aastal, ma ei ennusta. Küll aga saab 2004. aasta märksõnaks elamuehitus.'

Käesoleva aasta alguses tegeleb E-Betoonelement objektidega nagu Männiku sotsiaalmajad, Joa tänava kortermajad, Peugeot autokeskus Rakveres, Rakvere spordihoone. Veebruarini jätkub ka Viru Keskuse tarne.
Kevadest hakkab tegutsema sõsarettevõte Consolis Latvia, lõunanaabrite raudbetoonitootmist on E-Betoonelement hetkel nõuga toetamas.

Suuremad objektid, millele E-Betoonelement möödunud aastal elemente tarnis, olid Viru Keskus, Ülemiste kaubanduskeskus, TTÜ Energeetikahoone, Kaarli puiestee kortermaja, SPA hotell Georg Ots. Viru Keskusel on Eestis ainulaadne tuulutatav fassaad, mille vastupidavust hinnatakse üle 100 aastale.

Lisaks elementide tootmisele monteeriti DFDS logistikakeskus ja Neiseri tootmishoone Laagris, Papiniidu kaubanduskeskus Pärnus, firma Kiilto baashall. Põllumajandus- ja keskkonnatoodete seas valmistati esimene järk ASi EKSEKO Viiratsi seakasvatuse vedelsõnnikumahutitest, see on ka omasuguste seas suurim Euroopas. Rootsis välja töötatud baashalle tootis ja paigaldas E-Betoonelement möödunud aastal kaks, firmadele Overok ja Kiilto.

Aasta olulisim investeering oli mahuga 10 miljonit krooni ? uue segusõlme püstitamine Harkus. AS E-Betoonelement on rahvusvahelisse gruppi Consolis Oy Ab kuuluv Eesti ja Baltikumi suurim raudbetoonelementidel põhinevate ehituslahenduste ja nendega seotud teenuste pakkuja. Ettevõttel on Eestis kokku 3 tootmisüksust: Harkus, Tamsalus ja Rakveres. E-Betoonelemendi töötajate arv on 400.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing