Reedel kahtlustati EKP interventsiooni

Romet Kreek 16. veebruar 2004, 00:00

Valuutaturul kahtlustati reedel Euroopa Keskpanga (EKP) interventsiooni.

Teade USA suurest väliskaubanduse defitsiidist kukutas kiiresti dollari krooni vastu 12,15 kroonist madalamale (euro maksis 1,288 dollarit). Õli valas tulle ka tarbijausalduse järsk langus USAs.

USA valuutaturu sulgumise ajaks oli euro järsult nõrgenenud dollari suhtes, makstes 1,2739 dollarit (dollar maksis 12,28 krooni). Turul arvati, et niivõrd järsu liikumise võis põhjustada EKP interventsioon. EKP keeldus valuutainterventsioonikuuldusi kommenteerimast.

Küll aga peaks ameeriklastel mõtlemisainet jaguma, sest nõrgenev dollar pole aidanud väliskaubanduse defitsiiti ohjeldada. Võiks ju öelda, et dollari nõrgenemine ei avalda kohe mõju, vaid pikema aja vältel. Samas on dollar nõrgenenud juba 2,5 aastat järjest, mis pole aga aidanud ohjeldada USA tarbimishullust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing