Gateway sulgeb kõik poed

02. aprill 2004, 15:59

Hädas USA arvutitootja Gateway sulgeb kõik poed ja laseb lahti 2500 töötajat, kirjutab USA Today.

USA suuruselt viies arvutitootja plaanib sulgeda oma kõik 188 poodi ja lasta lahti 2500 töötajat. Poed suletakse 9. aprillist. Arvutite müüki jätkatakse interneti ja telefonimüügi teel.

?Me vaatame mistahes vahendeid tegevuskulude vähendamiseks,? ütles firma pressiesindaja Brad Williams.

Gateway on ainus suur argvutitootja, kelle on oma arvutipoodide kett. See teeb firmal konkurentsi raskeks, kuna rivaalidel pole suuri tööjõukulusid ja kinnisvara. Gateway tööjõukulud olid sageli kaks korda suuremad kui Dellil, kes müüb interneti ja telefonide teel.

Selle aasta alguses teatas firma plaanist võtta üle USA suuruselt neljas arvutitooja eMachines. Liituv firma näeks rohkem välja eMachines moodi kui Gateway. Emachinesi juhatuse esimees Wayne Inoye vahetab välja Gateway juhatuse esimehe Ted Waitti. Emachines müüb peamiselt jaemüügikettide nagu Best Buy ja Costco kaudu, kus on odavam müüa kui oma poode omada. See aitab ka muud kaupa ostvatele klientidele näidata oma tooteid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing