Peeter Raidla • 6. mai 2004 kell 9:47

Inglismaal tabati pangapetturid, kelle hulgas on ka eestlasi

Politsei arreteeris eile 12 Ida-Euroopa kodanikku, keda kahtlustati sadade tuhandete Briti naelade väljapetmises Briti pankades olevatelt arvetelt.

Tänane The Guardian kirjutab, et kuut mees ja kuut naist Eestist, Lätist, Leedust, Venemaalt ja Ukrainast kahtlustatakse raha välja petmises tosinkonna inimese arvetelt. Politseiametnikud korraldasid Londonis ja Kentis haaranguid, mille käigus võeti ära arvuteid, passe, tshekiraamatuid, pangakaarte, raha ja kokaiini.

Petjate tabamisse olid kaasatud USA salateenistused. Arestitud ida-eurooplasi kahtlustatakse rahapesus Vene organiseeritud kuritegevuse kasuks.Petuskeemi on kaasatud ka Suurbritannia oma inimesi, kes avavad pangaarveid, kuhu petetud raha laekub ja kust see kohe edasi suunatakse, saades vaevatasuks 7 protsenti.

Hetkel kuum