Atonen kiidab Energiaturu inspektsiooni Eesti Energia soovitud hinnatõusu ohjeldamisel

30. august 2004, 15:14

Minister Meelis Atonen tunnustab Energiaturu inspektsiooni (ETI), mis seisis vastu Eesti Energia taotletud hinnatõusule.

'Energiaturu Inspektsiooni otsus mitte kooskõlastada Eesti Energia tütarettevõtte OÜ Põhivõrk hinnataotlust on selge märk sõltumatu tururegulaatori tegevuse tähtsusest. ETI-poolne tähelepanu juhtimine energiakontserni ühe struktuuriüksuse põhjendamatutele kuludele sunnib ministeeriumi veelgi tõsisemalt töötama Eesti elektrituru läbipaistvamaks muutmise suunas,' ütles Atonen.

Atoneni sõnul tunnustab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium tunnustab ETI suutlikkust ja kinnitab veendumust, et ETI poolt Eesti Energia taotlustele antud hinnang on sõltumatu ja kompetentne ning lähtub elektrihinna analüüsil üksnes majanduslikest aspektidest. Ministeerium peab erakordselt tähtsaks, et elektrihinna kooskõlastamise protsess ei oleks mõjutatud poliitilisest survest.

Oma analüüsides lähtub ETI tehnoloogilisest ja majanduslikust efektiivsusest. Vaatamata oma monopoolsele turuseisundile peab ka Eesti Energia tegevus ministri hinnangul lähtuma nendest kriteeriumitest. Kui vabaturul paneb hinna paika konkurents, siis monopoli kontrollimise kohustus lasub iseseisval regulaatoril.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing