Ülo Toomsalu • 11. oktoober 2004 kell 6:04

EPL: Uus koalitsioon ootab linnapea määramisega

Reformierakonna, Res Publica ja Rahvaliidu poliitikute sõnul ollakse Tallinna uute linnajuhtide nimetamisele väga lähedal.

Tõenäoliselt jõutakse linnajuhtide kohtade jaotamiseni tänase päeva jooksul, kuid esmajärjekorras püüavad eile alanud uue koalitsiooni moodustamise läbirääkimistel osalejad kokku leppida 2005. aasta Tallinna linnaeelarvega seonduvais probleemides, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Kohtade jaotus on selline asi, mis pole Res Publicale oluline. Oluline on see, et linn peab saama normaalse eelarve, mis pole üles blufitud, vaid linna reaalseid vajadusi ja võimalusi arvestav,' ütles Res Publica Tallinna volikogu fraktsiooni esimees Kaupo Reede. Nii keskendutigi eile toimunud kuuetunnise maratonkohtumise jooksul vaid eelarvele.

Reformierakonna delegatsiooni juht Keit Pentus lisas, et tegelikult koostati ikkagi uut koalitsioonilepet, mille üheks osaks on tuleva aasta eelarve. 'Leppisime kokku prioriteedid, milleks on lapsed, noored, teede-ehitus ja roheline mõtteviis,' täpsustas Pentus.

Reformierakond esitas Eesti Päevalehele teadaolevalt eelmise nädala lõpus oma esialgse kohajaotuse nõudmised ning andis Res Publicale mõista, et ei küsi endale linnapea kohta, vaid annab selle Res Publicale, täpsemalt Tõnis Paltsile.

Hetkel kuum