• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koolitusinfo

  Teemad: mis on kauba päritolu ja miks peab seda ekspordil ja impordil tõendama; soodustused päritolusertifikaatide esitamisel, sooduspäritolu ja mittesooduspäritolu ning vastavad sertifikaadid (EUR1, GSP vorm A, arvedeklaratsioon, mittesooduspäritolusertifikaat, tekstiilisertifikaat / eksportja deklaratsioon); millest lähtutakse kauba päritolu määramisel ja millised asutused väljastavad päritolusertifikaateLektorid: Aimi Pihel maksu- ja tolliametist ja Lidia Friedenthal Eesti Kaubandus-Tööstuskojast.Aeg: 4. november kell 9.30Osavõtutasu: Eesti Kaubandus-Tööstuskoja liikmele 250, teistele 350 krooni, hinnad käibemaksugaKorraldaja: Eesti Kaubandus-TööstuskodaLisainfo: www.koda.ee
  Aeg: eesti keeles 20. oktoobril, vene keeles 5. novembril, kell 10Lektor: Kaia Loob maksu- ja tolliametistTeemad: kauba käive ja selle deklareerimine; veoteenused ja nende korraldamine; tehingud vabatsoonis ja tollilaos; tehingud transpordivahenditega; kauba toimetamine vee- ja õhusõidukile jmsHind: alates 890 kroonist, lisandub käibemaksKorraldab: AS Bi-InfoLisainfo: www.bi-info.ee
  Aeg: 9.-10. novemberSihtrühm: ekspordijuhid, ostujuhid, ekspedeerijad, logistikud, juristid, tollimaaklerid ja deklarandidTeemad: 1. mail jõustunud uus Eesti tolliseadus, EL kui tolliliit; Euroopa ühenduste tollitariifistik; Eesti tollitariifistik (ETT) ja selle kasutamine; ühendusesisene kaubavahetus ja uus käibemaksuseadus; ELi tollitariifid, meetmed ja kvoodid. ETTd tutvustatakse reaalajas internetis jms.Lektorid: Marek Uusküla, Urve Vilde, Heli Tarik, Marge Niit, Urmas KoiduHind: 3500 krooni, lisandub käibemaksKorraldab: Emi EwtLisainfo: www.emiewt.ee
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Loorits: kas läheme taastuvenergiale üle või maksame miljard eurot aastas?
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Tänane olukord elektriturul ei ole mitte taastuvenergiale ülemineku, vaid taastuvenergiale mitte ülemineku tulemus, kirjutab Kaamos Energy juht Mihkel Loorits.
Norra tegi otsa lahti - intressimäärad hakkavad tõusma
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Norra keskpank tegi esimesena sammu ülilõdva finantspoliitika karmistamiseks, tõstes baasintressimäärasid 0,25 protsendile. Mitu keskpanka on varsti Norrast eeskuju võtmas.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Estraveli omanik: eelmine kriis oli võrreldes praegusega lasteaed
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.
Eesti suurima reisibüroo Estraveli omanik Aivo Takis rääkis Äriplaan 2022 konverentsil, et kui eelmise kriisi ajal kukkus nende käive 20 protsenti, siis koroonakriisiga kukkus nende käive 70 protsenti. “Eelmine kriis oli kui lasteaed, kuid toona tundus see kohutavalt suur kukkumine,” rääkis ta.