Kohtud võtavad vastu digiallkirjaga dokumente

20. oktoober 2004, 12:56

Kõik kohtud võtavad vastu digiallkirjaga dokumente, mis tuleb saata selleks ette nähtud meiliaadressidele, teatas justiitsministeerium.

Need meiliaadressid saab leida iga kohtu koduleheküljelt, kontaktandmete juurest.

Menetluse meiliaadressil saab esitada hagisid, kaebusi, vastuseid, avaldusi, kajasid ja apellatsiooniteateid. Aadressi lugemisega tegelevad ametnikud tagavad digitaalselt edastatud dokumentide salvestamise ja säilitamise; meiliaadress on seotud ka automaatse arhiiviga, mis peaks tagama selle, et menetlusdokumendid ei lähe kaduma ega jää avamata.

Kohtumenetlustega mitte seotud küsimusi ja teabenõudeid paluvad kohtud saata üldisel meiliaadressil, mis on samuti üleval kohtu kodulehel kontaktandmete rubriigis.

Täpsemat teavet digitaalselt allkirjastatud dokumentide esitamise kohta saab justiitsministeeriumi <#kodulehelt=http://www.just.ee/index.php3?cath=8902> ja kohtute kodulehekülgedelt. Infot, kuidas digiallkirjaga dokumente kohtule esitada, saab ka infotelefonilt 1182.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing