• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ordi tõukas ML Arvutid liidripositsioonilt

  Jaanuarist aprillini olid mõlema firma igakuised tootmismahud väga üksteise lähedal, erinevust oli näiteks märtsis ainult kuus arvutit. ML Arvutite edu oli perioodil maist juulini paarisaja arvuti kandis, septembris-oktoobris aga kahe firma toodetud arvutite vahe vastavalt 967 ja 656.
  Suurimad kukkujad oktoobris olidki troonilt tõugatud ML Arvutid ja Tigma. Tigma puhul ei saa aga siiski otseselt kukkumisest rääkida, pigem naasmisest normaalsesse olukorda. Septembrikuise suure hüppe põjustas üks suur 300arvutiline tellimus.
  ?Äramärkimist väärib eelnevatest kuudest kõrgem õhukeste LCD-monitoride müügi osakaal. Oktoobrikuus müüdud monitoridest olid 41% LCD-mudelid, kusjuures nendest omakorda 62% olid 17tollised või suuremad,? kommenteeris viimast kuud Mart Sepp ML Arvutitest.
  Ka sülearvutiturul on juba märgata väikest tempo langemist võrreldes augusti ja septembri heade tulemustega. Tundub, et õpilastele ja üliõpilastele on arvutid selleks aastaks juba ostetud, järgmist suuremat ostubuumi on oodata detsembris ? seda seoses jõuludega.
  Hästi lähevad kaubaks just keskmisest võimsamad mobiilsed sülearvutid. Klientide teadmiste tase sülearvutitest suureneb aegade jooksul märgatavalt ning tänu järelmaksule soeatakse endale pigem korralik ca 20 000 krooni maksev sülearvuti kui kaalult raskem ja suurem lauaarvutikomponentidest valmistatud odav sülearvuti.
  ML Arvutite ja Ordi sülearvutite tootmisnumbrid langesid, kuid mitte palju.
  Veidike üllatav oli K-Arvutisalongi kesine tulemus sülearvutite tootmises. Alustati ju septembris suurejooneliselt, tootes oma esimesel kuul Desknote?iga sama palju sülearvuteid ? kumbki 105, millega K-Arvutisalong saavutas jagatud kolmanda koha. Oktoobris aga valmistas K-arvutisalong 50 sülearvutit. Arvutilinna või Tigmaga võrreldes on seda muidugi üpris palju, aga samas eelmisel kuul kolmandat-neljandat kohta jaganud Desknote hoopis kasvatas oma toodangut 26 arvuti võrra 131 peale.
  ?Kõige populaarsemaks ja tootmismahtu suurendavaks mudeliks osutus meil uus mudel B535 hinnaga 12 195 krooni,? kommenteeris Desknote?i edu firma turundusjuht Argo Almann.
  Autor: Alar Pardla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Börs: tehnoloogiasektor tõi turgudele suure tõusu
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva tugeva tõusuga, sest mure koroonaviiruse omikronitüve pärast laabus. Eelkõige osteti tehnoloogiasektori aktsiaid, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Omikron jõudis Lätti
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.
Omikroni nimega uus koroonatüvi tuvastati pühapäeval Lätis, vahendab Läti ringhääling LSM.