Ülo Toomsalu • 12. november 2004 kell 6:03

EPL: Ringhäälingu uue maja ehitus nõuab laenuraha

Ringhäälingu edasine juhtimine hakkab käima aktsiaseltsi kaudu, milles riigil on vähemusosalus.

Eilsel valitsuskabineti istungil oli arutluse all rahvusringhäälingu rahastamise skeem, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kultuuriminister Urmas Paeti sõnul peab ringhääling (ühendatavad ETV ja Eesti Raadio) saama uue hoone ning uuendama tehnikat. ?See kõik peaks käima läbi aktsiaseltsi,? ütles Paet. ?Ehk ringhääling loob endale tütarfirma, milles on ta vähemalt 51 või rohkema protsendi omanik ning ülejäänud osa omanik on riik. Selle aktsiaseltsi ülesandeks olekski tegeleda nii kinnisvara kui ka tehnikaga.?

Paet tõdes, et temani on jõudnud kuulujutud, justkui võetakse loodava aktsiaseltsi juurde ka erarahastajaid. ?See pole kindlasti nii. Aktsiaseltsil on kaks omanikku ? ringhääling ja Eesti riik ? ning ringhäälingul hakkab olema selge enamus. Nii et selle aktsiaseltsi tegevust hakkab ringhääling nõukogu ja juhatuse kaudu ise määrama.?

Rahandusminister Taavi Veskimägi kinnitas, et kinnisvara ja tehnika jääb edaspidigi rahvusringhäälingu kontrolli alla, riik investeerib tehnika uuendamisse ja uue maja ehitamisse.

Paet tõdes, et ühekordse maksega uut maja valmis ei ehita. ?Tõenäoliselt tuleb võtta laenu või teha koostööd mõne eraarendajaga, et aja jooksul siis see välja osta.? Kabinetis eile konkreetseid summasid paika ei pandud.

Hetkel kuum