• Jaga lugu:

  EPL: Ringhäälingu uue maja ehitus nõuab laenuraha

  Ringhäälingu edasine juhtimine hakkab käima aktsiaseltsi kaudu, milles riigil on vähemusosalus.

  Eilsel valitsuskabineti istungil oli arutluse all rahvusringhäälingu rahastamise skeem, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Kultuuriminister Urmas Paeti sõnul peab ringhääling (ühendatavad ETV ja Eesti Raadio) saama uue hoone ning uuendama tehnikat. ?See kõik peaks käima läbi aktsiaseltsi,? ütles Paet. ?Ehk ringhääling loob endale tütarfirma, milles on ta vähemalt 51 või rohkema protsendi omanik ning ülejäänud osa omanik on riik. Selle aktsiaseltsi ülesandeks olekski tegeleda nii kinnisvara kui ka tehnikaga.?
  Paet tõdes, et temani on jõudnud kuulujutud, justkui võetakse loodava aktsiaseltsi juurde ka erarahastajaid. ?See pole kindlasti nii. Aktsiaseltsil on kaks omanikku ? ringhääling ja Eesti riik ? ning ringhäälingul hakkab olema selge enamus. Nii et selle aktsiaseltsi tegevust hakkab ringhääling nõukogu ja juhatuse kaudu ise määrama.?
  Rahandusminister Taavi Veskimägi kinnitas, et kinnisvara ja tehnika jääb edaspidigi rahvusringhäälingu kontrolli alla, riik investeerib tehnika uuendamisse ja uue maja ehitamisse.
  Paet tõdes, et ühekordse maksega uut maja valmis ei ehita. ?Tõenäoliselt tuleb võtta laenu või teha koostööd mõne eraarendajaga, et aja jooksul siis see välja osta.? Kabinetis eile konkreetseid summasid paika ei pandud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Lahkuv juht: Ragn-Sells saab endale ägeda uue juhi
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Ragn-Sellsist lahkuv juht Rain Vääna kiidab mantlipärijat Kai Realot ja valmistub talle tööd üle andma, enne kui ise uusi väljakutseid otsima asub.
Raadiohommikus: Tesla teise kvartali tulemustest, Ööd Mirror Houses investeeringust ja e-kaubanduse rekordaastast
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.
Peegelmaju tootev Ööd Grupp sai investeeringu rahvusvahelisest investeerimisfirmalt BBox, et oma tegevust laiendada. Stuudios on külas Öödi üks asutajatest Andreas Tiik, räägime temaga ettevõtte tulevikuplaanidest.