Google?i aktsiaid turul topeltarvul

Raivo Sormunen 18. november 2004, 00:00

Kolm kuud tagasi 85 dollariga börsidebüüdi teinud Google?i aktsia kõrgtase pärineb 3. novembrist, mil aktsia käis ära 201 dollaril. Teisipäeval odavnes aktsia ligi 7%, sulgudes 172,55 dollaril.

Maailma kõige enam kasutatava otsingumootori asutajatele, juhtidele, töötajatele ja pikaajalistele investoritele kuuluval 227 miljonil aktsial kaob järgneva kolme kuu jooksul ära kauplemispiirang, kirjutas uudisteagentuur Reuters. Viimased piirangud kaovad ligi 177 miljonil aktsial ära valentinipäeval ? 14. veebruaril. Kokku koosneb otsingumootori aktsiakapital 271 miljonist aktsiast.

Augustis müüs aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) korraldanud Google?i investoritele maha 19,6 miljonit aktsiat. Analüütikute arvates võis enne teisipäeva vabalt kaubeldavaid Google?i aktsiaid olla turul vaid 27 miljonit, mistõttu kauplemispiirangu kadumise tõttu tõusis vabalt kaubeldavate aktsiate arv enam kui kahekordseks.

Vabalt kaubeldavate Google aktsiate vähest arvu või siis aktsia populaarsust näitab see, et keskmine päevakäive ulatub 20 miljoni aktsia (42 mld krooni) kanti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:54

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing