9. detsember 2004 kell 22:00

Sinu laul

Oma esimeses intervjuus pärast biitlite laialiminekut teatas John Lennon, et esimene huvipakkuv muusikateos üle pika aja oli tema jaoks Elton Johni ?Your Song?.

Lennon oli muidugi ainult üks miljonitest, kes aastatel numbrimärgiga 70 laulja väga tihti ilmunud plaate ostis. Sõnu kirjutas Bernie Taupin, EJ loominguline vend, kes suutis tema unistused oma väljenditega elama panna.

Pärast intensiivseid loomispuhanguid saabusid alkohol ja eriti kokaiin, mida laulja oma tippsõltuvuse perioodil iga nelja minuti järel tarvitas. Hullu perioodi jaburaim vahejuhtum (pärast abiellumist, millega ta soovis homoseksuaalsust ravida) oli ühel ööl hotellis, kui staar magada ei saanud. EJ helistas mäned?erile ja käskis tal midagi segava tormituulega ette võtta. Suured hitid sündisid kõigest hoolimata, kuid esimene märk suure albumiartisti tagasitulekust oli 2001. aasta ?Songs From The West Coast?.

Uus plaat jätkab sama rida: Ameerika bluus, kantri ja soul EJ tippaja kvaliteediga.

Taupin ja John on jälle elu vormis ning kui 70ndad on teie rida, hakkab ?Peachtree Road? teile väga meeldima.

Sir ise tõmbab endale viimasel ajal rohkem tähelepanu kontrollimatu suuvärgiga avalikel esinemistel, aga ?Rocket Man?i? (ja oma kahe viimase CD) autorina võib ta seda endale uhkelt lubada.

Vaata lisaks: www.eltonjohn.com

Autor: Lennart Beat

Hetkel kuum