Kristina Traks • 14. detsember 2005 kell 22:00

Maag teeb käibes hüppe

1996. aastal tegevust alustanud AS Maag on ostnud kokku hulga raskustes ettevõtteid ning need saneerinud. Alates detsembrist kuuluvad Maag Grupi nimelisse ettevõttesse piimatööstus Hea Meier, Filee Lihatööstus, Rakvere konservitööstus ja ulukilihaga tegelev OÜ Delimeat.

Maag Grupi nõukogu esimees Roland Lepp ütles, et ettevõte tahab veel käivet kasvatada ja jõuda näiteks lihatoodete tootmises järele Rakvere Lihakombinaadile. See eesmärk on Lepa sõnul kavas saavutada järgmise aasta jooksul. Praegu on Maagi Filee Lihatööstus tootmismahtudelt 3.-4. lihatööstus Eestis.

Järgmisel aastal on grupil suuremalt kavas alustada ka lihakonservide eksporti. Selleks on ostetud Saksamaal ühe konservitehase seadmed, mis Eestisse tuuakse ja ettevõtte praegusesse tehasehoonesse Rakverre üles pannakse. Ümberehitus kestab veebruarini ning märtsi lõpus peaks eksport Saksamaale käivituma. "Ekspordilepingud on alla kirjutatud, meie lihakonservid jõuavad Saksa jaekettidesse," ütles Lepp.

Tänavuse aasta käive tuleb Maag Grupil 750 miljonit krooni, kui suur tuleb kasum, seda Lepp ei ütle. "Kasum tuleb muidugi, muidu poleks ju meil mõtet üldse rabeleda," sõnas ta vaid.

Hetkel kuum