Kristjan Lepik saab kontolt raha välja võtta

11. jaanuar 2006, 12:31

USA väärtpaberijärelevalve komisjon on nõustunud LHV partneri Kristjan Lepiku kontode osalise avamisega.

Detsembri lõpus saavutasid USA väärtpaberijärelevalve komisjon SEC ja LHV partner Kristjan Lepik kokkuleppe, mille järgi saab Lepik oma Nordea Panga kontolt välja kanda iga kuu 2550 dollarit (33 000 krooni) elamiskulude katteks.

Samas on SEC ja Lepik kokku leppinud, et Lepiku muid rahalisi vahendeid talle välja ei maksta ning need jäävad külmutatuks. Lisaks on mõlema osapoolel võimalik 5 päevase etteteatamisega palud kohtult nende tingimuste ümbervaatamist.

'Sarnaselt LHV-ga lepiti kokku esialgse (novembrikuise) hagi tagamise määruse muutmises,' lausus Lepiku advokaat Marti Hääl. See tähendab seda, et nagu LHV sai osa USA-s külmutatud kontosid lahti, saab Lepik oma pangakontot vastavalt määrusele kasutada.

Hääl lisas, et esialgse hagi tagamise määrust muudeti ka formaalselt. 'Esilagne hagi tagamine muutus tähtajatuks, st. menetluse lõpuni kui pooled ei taotle varasemalt selle muutmist.'

Kui varem oli Lepiku kohtuistung lükatud 21. detsmbri peale, siis tema advokaadi sõnul seda istungit ei toimunud ja järgmise istungi toimumise kohta ei ole ka midagi teada. 'Enne peaks SEC oma seisukohad lõplikult kujundama, lõpliku haginõude ja tõendid esitama,' märkis Hääl. 'Siis saab Lepik sellele alles sisuliselt vastata.'

Hääle sõnul on eesmärk saavutada mõistlik kokkulepe ja selles on SEC-iga läbirääkimised alanud. 'Sõltumata Lepiku õiguslikust positsioonist ainuüksi USA kohtumenetluse kulude vähendamine või vältimine oleks tähelepanuväärne argument selles asjas kokkuleppe tegemiseks,' nentis advokaat.

SEC süüdistab Kristjan Lepikut ning teist LHV endist töötajat Oliver Peeki infovarguses ning ebaseaduslikes väärtpaberitehingutes. Novembris külmutati lisaks nende varale ka LHV klientide kontod USA maakleri Interactive Brokersi juures.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing