EASi juhatuse esimeheks valiti Viljar Jaamu

11. aprill 2006, 14:16

Täna valis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) uueks juhatuse esimeheks Viljar Jaamu.

Senine juhatuse esimees Alar Kolk esitas täna nõukogule lahkumispalve, teatas EAS.

'Olen EASis olnud kokku seitse aastat, lähikuul lõppeb minu nelja aastane juhatuse liikme leping. Seda pikendada ma ei soovinud, kuigi nõukogu esimees mulle sellekohase pakkumise tegi ja läbirääkimisi pidas,' kommenteeris Alar Kolk.

'Mulle on tehtud mitmeid huvitavaid tööpakkumisi nii era- kui ka avalikust sektorist, lõplikku valikut ma veel teinud ei ole. Samuti vajab enam tähelepanu doktoriõpe Helsinki Tehnoloogiaülikoolis - tahan sellega ka ühele poole saada. Hea on lahkuda EASist olukorras, kus organisatsioon on tugev. Täna valisime Viljar Jaamu uueks juhatuse esimeheks, usun et ta viib organisatsiooni edukalt uude programmeerimisperioodi. Loomulikult olen valmis vajadusel organisatsiooni ka tulevikus oma kogemustega abistama,' lisas ta.

EASi nõukogu esimees Olev Raju ütles, et nõukogu arutas Alar Kolki töölepingu pikendamise küsimust eelviimasel koosolekul.

'Mulle anti ühehäälselt volitused pidada temaga läbirääkimisi töölepingu pikendamise osa, mida me ka konstruktiivses ja avameelses õhkkonnas tegime. Kahjuks informeeris Alar Kolk mind reedel oma kavatsusest siiski EASist lahkuda. Kuna Alar on teinud tõsist tööd ja nõukogu on temaga rahul, palusin teda veel järele mõelda. Täna teatas ta, et tema otsus lahkuda on lõplik. Mul jääb ainult üle tänada teda tehtud tõesti märkimisväärse töö eest EASi ülesehitamisel ja juhtimisel ning siiralt soovida parimat edaspidiseks,' ütles Raju.

EASi uue juhatuse esimehe Viljar Jaamu sõnul on esimeste organisatsioonis oldud nädalate jooksul muljed olnud positiivsed.

'Tegu on töötava organisatsiooniga, kus palju teotahtelisi ja professionaalseid inimesi. See on väga suures osas Alari teene ja seetõttu mul on tema lahkumise üle siiralt kahju. Usun, et vaatamata Alari lahkumisele EASi juhatusest jätkub meil temaga koostöö ning oma kogemuste ja nõuga toetab ta ka edaspidi Eesti ettevõtluse arengut.'

EASi nõukogu nimetas Jaamu juhatuse liikmeks 23. märtsil 2006. EASi nõukogu esimehe Olev Raju sõnul oli nõukogu jaoks Jaamu valimisel tähtis tema pikaajaline kogemus rahvusvahelises ettevõtluses ning tugev akadeemiline taust.

Jaamu (38) töötas aastatel 1996-2004 Tallink Grupis, viimati turundusdirektorina. Aastatel 1997-2001 oli ta Turismifirmade Liidu asepresident. 2003. aastal kaitses ta doktorikraadi Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonnas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing