• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Elanikud: kuhu jääb lubatud kõnnitee?

  Umbes 90 krundiga Tammermaa uuselamurajooni elanikud ostsid krundid teadmises, et saavad lisaks maale kõnniteed, korraliku sõidutee ning tänavavalgustuse. Osa lepinguid, mis seda lubavad, on sõlmitud kaks aastat tagasi ja tähtajad ammu möödas. Paigaldatud tänavapostid seisavad aga jõude ning uusasunikud peavad taskulambivalgel kodu üles leidma. Mais pandud asfalti nimetavad elanikud säästuasfaldiks, sest see juba laguneb ja on rööpasse sõidetud. Kõnniteest pole aga kippu ega kõppu.
  Nii koguneski kolmapäeva õhtul Keila vallamajja ca 20 uusasunikku arendajalt Urmas Labandelt aru pärima ja vallajuht Kadri Kreismanilt toetust otsima.
  Elanikud kardavad, et Labande lõpetab viimaste kruntide ja ridaelamubokside müügi, pühib tolmu jalgadelt ning lubatud tööd jäävadki tegemata. Kui aga tehtu ei vasta planeeringule, ei pruugi vald teid ja kommunikatsioone oma valdusesse võtta ning elanikud jäävad oma muredega üksi.
  "Praegu on pime aeg, tänavad on kottpimedad. Mis saab siis, kui talv tuleb, kes lükkab teedelt lume?" küsib Relika Koppel. Koos abikaasaga ostsid nad krundi esimeste hulgas. Ta näitab notariaalset lepingut, kus kirjas, et 2004. aasta lõpuks on vastavalt planeeringule teed asfalteeritud. "Kui tulid järgmised elanikud, olid juba teised tähtajad, aga ka need on üle läinud," selgitab ta.
  Rahulikult teatab Labande, et millegipärast tõesti on sõidutee lubatust ja planeeringust pool meetrit kitsam ja kõnnitee ei mahtunud sinna, kuhu pidi tulema. Labande pakub, et võib sõiduteele tõmmata kõnnitee jooned ja ongi kõnnitee ka olemas. Viimane variant siiski elanikke ei rahulda, kuigi arendajale oleks see ilmselgelt kasulik, sest jääks ära ca 600 meetri kõnnitee ehitus.
  Pakutud lahendus ei meeldi ka vallale, sest olemasolev tee ei vasta planeeringule.
  Tänavavalgustus peaks Labande kinnitusel korda saama.
  Vallavanem Kadri Kreismani sõnul pole vallal võimalik mingeid sanktsioone rakendada, sest arendaja pole tegevusluba taotlenud. "Võime teha järelevalvet, aga ehitus on veel seaduse silmis pooleli," selgitab vallavanem. Mis puudutab elanike lepinguid, siis need tuleb osapooltel endil klaarida ilma valla abita.
  Ka Tammermaa krunte vahendanud kinnisvarafirma Uus Maa maakleri Eleri Soonseina sõnul tekib pea igal juhul arendaja ja elanike vahel probleeme. Enamasti saavad need siiski lahendatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toidutööstuse juht: uus reaalsus on oluliselt kallim
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Väga tõenäoliselt mõjutab alanud toormete hinnaralli toiduhindu nii sügisel kui ka 2023. aastal, kirjutab toidutööstusettevõtte Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Homsest saab kaubelda Punktide aktsiatega
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Punktid Technologies vastab Nasdaq Tallinna teatel kõigile börsil noteerimise tingimustele ning kauplemine võib First Northi alternatiivturul alata neljapäeval.
Parima juhi valem: rüsele omanikuga, murra stereotüüpi ja sütita kolleege Videod: kolme parima juhi töökaaslased räägivad suu puhtaks
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Sel reedel selgub Pärnu Juhtimiskonverentsil 2022 Eesti parim tippjuht. Märtsi lõpus valis žürii finalistideks LHV juhi Madis Toomsalu, häirekeskuse juhi Kätlin Alvela ja Enefit Greeni juhi Aavo Kärmas.
Netflix koondas tulude langemise tõttu 150 inimest
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Netflix koondas töötajad vaid kuu aega pärast seda, kui teatas, et kaotas esimest korda viimase kümnendi jooksul tellijaid.
Eesti puitmajatootjatele terendab Ukrainas suur tööots
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt ning majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtusid eile Ukraina Ülemraada liikmete ja Žõtomõri delegatsiooniga, et arutada oblasti ülesehitamist ning seda, kuidas Eesti saaks sellesse panustada, teatas majandusministeerium.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.