Politseinik: paljud pedofiiliajuhtumid algavad internetis

Annika Matson 31. oktoober 2006, 12:06

Põhja politseiprefektuuri
lastekaitsetalituse politseijuhtivinspektori Pille Alaveri sõnul saavad paljud
laste seksuaalse väärkohtlemise juhtumid alguse internetikeskkonnas.


"Interneti tähtsus on suurenenud igas valdkonnas ja kahjuks on ka pedofiilid roninud internetti, kui nii võib öelda," ütles Alaver ETV hommikuprogrammis Terevisioon.

Kõige populaarsema pedofiilide kasutatava internetikeskkonnana tõi Alaver välja rate.ee, kust on pedofiilil väga mugav võtta andmeid lapse kohta. "Seal on olemas lapse foto ja tihtipeale panevad lapsed sinna välja väga palju andmeid enda kohta, mis teeb nad väga kergeks saagiks pedofiilile," lausus ta.

Politseiniku sõnul toimub enamasti lähem tutvumine lapse ja pedofiili vahel interneti suhtluskeskkonnas MSN, aga üsna kohe hakkavad pedofiilid lapsi endale ka külla kutsuma.

Alaver soovitas vanematel huvi tunda, kellega laps internetis suhtleb ning samuti peaks lapsega rääkima ka seksuaalsetel teemadel. "Õigete väärtuste kujundamine on vanemate kohustus ja mida varem nad sellega peale hakkavad, seda parem," lisas ta.

Alaveri sõnul esineb laste seksuaalse väärkohtlemise juhtumeid sageli. "Olukord on hull, kuna selliseid juhtumeid iga päev juhtub, kuigi kõik sündmused ei jõua politsei vaatevälja. Uuringute järgi on kindlaks tehtud, et kusagil 10% laste seksuaalse väärkohtlemise juhtumitest jõuab politseisse," lausus Alaver.

Samas lisas ta, et inimesed on muutunud julgemaks ja aktiivsemaks ning teateid tuleb üha rohkem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. October 2006, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing