Pühad tõstavad nafta hinda

ÄP 16. november 2006, 00:00

Eile hakkas nafta hind vaikselt tõusma.

Turgudel spekuleeritakse nimelt, et käesoleva aasta tänupühade ajal tiirutab USAs ringi rekordiline arv masinaid, need vähendavad aga riigi kütusevarusid. American Automobile Associationi hinnangul sõidavad järgmise nädala lõpus toimuva püha ajal kodunt autoga minema rekordilised 31,7 miljonit ameeriklast.

AAA andmeil on hetkel Ühendriikides keskmine pliivaba kütuse hind 2,229 dollarit gallonist (7,18 krooni liitrist), mis on 2,7% madalam hind kui aasta eest.

Naftabarreli hind tõusis eile Londoni Rahvusvahelisel Naftabörsil 0,6%, tasemeni 58,50 dollarit. Viimase nädala andmete põhjal on USA kütteõli ja diisli laovarude maht viimase viie aasta keskmisest 10% ja naftavarude maht 11% suurem.

Kütusevarudel on aidanud kasvada tavapärasest pehmem ilm.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing