ÄP fototoimetus • 15. november 2006 kell 22:00

Pühad tõstavad nafta hinda

Eile hakkas nafta hind vaikselt tõusma.

Turgudel spekuleeritakse nimelt, et käesoleva aasta tänupühade ajal tiirutab USAs ringi rekordiline arv masinaid, need vähendavad aga riigi kütusevarusid. American Automobile Associationi hinnangul sõidavad järgmise nädala lõpus toimuva püha ajal kodunt autoga minema rekordilised 31,7 miljonit ameeriklast.

AAA andmeil on hetkel Ühendriikides keskmine pliivaba kütuse hind 2,229 dollarit gallonist (7,18 krooni liitrist), mis on 2,7% madalam hind kui aasta eest.

Naftabarreli hind tõusis eile Londoni Rahvusvahelisel Naftabörsil 0,6%, tasemeni 58,50 dollarit. Viimase nädala andmete põhjal on USA kütteõli ja diisli laovarude maht viimase viie aasta keskmisest 10% ja naftavarude maht 11% suurem.

Kütusevarudel on aidanud kasvada tavapärasest pehmem ilm.

Autor: ÄP

Hetkel kuum