16. november 2006 kell 14:55

Sandor Liive: tunnen raha lõhna

Riiklikul elektrimonopolil aitab Jordaania õlivälju vallutada riigi endine luurekoordinaator Eerik Niiles Kross.

Eesti tuntuim luuraja Eerik Niiles Kross helistas Eesti Ekspressi andemetel pool aastat tagasi Eesti Energia juhatuse esimehele Sandor Liivele ja päris: "Oled sa kuulnud, et Jordaanias oleks võimalik põlevkivi toota ja heal juhul luua koguni ühisfirma kohaliku ettevõttega?"

Liive oli üllatunud, sest sama juttu oli talle mõni päev tagasi rääkinud ka ettevõtte arendusjuht Aldo Kelder. Ühiselt asutigi vagu ajama, avamaks Eesti Energiale teed Jordaaniasse.

Sandor Liive kummardub Jordaanias El Lajjuni maardla lähistel kohalike kiviminäidiste kohale, nuusutab sobivat tükikest, ja ütleb:" Tunnen raha lõhna." Täpsematest rahanumbritest ei julge küll keegi veel rääkida, ent nenditi, et tegu on miljardiprojektiga.

Hetkel kuum