Euroopa börsid: toorainesektor rõhub aktsiaturge

17. november 2006, 13:24

Nafta ja metallide hinnalangus on
langetanud täna toorainesektorit ja hoidnud kerge pinge alla kogu Euroopa
aktsiaturge.

Turgudel spekuleeritakse, et Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) toodab prognoostisust enam naftat. Pakkumise oletatav tõus tõukas eile New Yorgi naftabörsil musta kulla hinna 4,3 protsendiga langusse. Lisaks on müügisurve all vask, kuna tuntakse muret kahaneva USA majanduskasvu pärast.

Odavnev tooraine tähendab sektoris tegutsevate ettevõtetele väiksemat käivet ja seeläbi ka kasumit. Euroopa suuruselt teise naftafirma BP aktsia on taandunud 1,5% ja Royal Dutch Shell 1%. Norra nafta- ja gaasitootja Statoil on odavnenud koguni 3,9% ja liigub 153,75 Norra kroonil.

Kaevandussektori suurnimedest on BHP kaotanud 2,5% ja Anglo American 1,6%.„Nafta ja toorainesektori ettevõtete aktsionäre on ehmatanud märgid USA majanduse nõrkuse kohta. Me ootame aktsiate edasist langust,” ütles uudisteagentuurile Bloomberg iimia Investment Group fondivalitseja Richard Scott.

Euroopa aktsiaturge laialt kajastav Dow Jones Stoxx 600 indeks oli täna keskpäevaks taandunud 0,2%, tasemeni 360,20 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2006, 13:23
Otsi:

Ava täpsem otsing