Ettevõtete käive kasvas kolmandas kvartalis viiendiku

15. detsember 2006, 09:49

Ettevõtete netokäive suurenes 2006. aasta
III kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 21%, teatas
Statistikaamet.

Ettevõtete netokäive oli 142,1 miljardit krooni ehk 24,3 miljardit krooni enam kui eelmise aasta III kvartalis. Netokäibest 41% andis hulgi- ja jaekaubandusettevõtete, 20% töötleva tööstuse, 13% veondus-, laondus- ja sideettevõtete, 11% ehitusettevõtete ning 6% kinnisvara-, rentimis- ja äritegevusettevõtete käive.

Eelmise aasta III kvartaliga võrreldes suurenes käive kõigil tegevusaladel. Kõige suurem oli käibe kasv haridus-, ehitus-, kinnisvara-, rentimis- ja äritegevusettevõtetes ning veondus-, laondus- ja sideettevõtetes. Kõige väiksem oli käibe kasv mäetööstusettevõtetes. Ettevõtete netokäibesse andsid suurima panuse 1-9 hõivatuga mikroettevõtted.

III kvartalis investeerisid ettevõtted materiaalsesse põhivarasse 9,2 miljardit krooni ehk 1,6 miljardit krooni rohkem kui eelmise aasta III kvartalis. Investeeringud kasvasid 2005. aasta III kvartaliga võrreldes 21%. Investeeriti peamiselt hoonete ja rajatiste ehitamisse ja rekonstrueerimisse ning masinatesse ja seadmetesse. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvasid enam investeeringud hoonete ja rajatiste soetamisse (2,2 korda) ning arvutitesse ja arvutisüsteemidesse (45%).

Suurimad investeerijad olid kinnisvara-, rentimis- ja äritegevusettevõtted ning töötleva tööstuse ettevõtted, kes tegid ettevõtete koguinvesteeringutest vastavalt 22% ja 21%. Ettevõtte suuruse järgi tegid 24% investeeringutest üle 249 hõivatuga suurettevõtted ning 23% 1-9 hõivatuga mikroettevõtted.

III kvartalis tegutses Eestis ligi 38 000 ettevõtet ja hõivatuid oli 436 000. Töötatud tundide koguarv oli 184,1 miljonit tundi.
Ettevõtete tööviljakus ehk käive hõivatu kohta oli III kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15% suurem. Tööjõukulu hõivatu kohta ettevõtetes suurenes aastataguse perioodiga võrreldes 21%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. December 2006, 09:37
Otsi:

Ava täpsem otsing