Kõige suurem ilutulestik tuleb taas Rakveres

21. detsember 2006, 16:22

Suuremad Eesti linnad lasevad
aastavahetusel taevasse sadade tuhandete kroonide väärtuses rakette, kalleim
ilutulestik tõotab tulla Rakveres.

Rakveres toimub ilutulestik sealse linnuse juures Vallimäel. „Varuvariandina näiteks madala pilvisuse puhuks on olemas linna staadion, kus ilutulestik korraldada,” ütles Jaanus Nurmoja Rakvere Linnavalitsusest Eesti Päevaleht Online`ile.

„Linn toetab ilutulestikku kuni 20 000 krooniga - 10 000 igal juhul, teine 10 000 aga lisatakse siis, kui sponsorite annetusi on kogunenud 100 000 krooni või rohkem. See skeem on juba traditsiooniks saanud alates 2002. aastavahetusest ja Rakveres tuleb niiviisi juba viiendat korda eeldatavasti Eesti võimsaim ilutulestik,” lisas Nurmoja.

Tallinna keskne ilutulestik toimub traditsiooniliselt Harjumäel. „Sellelt kohalt lastuna on ilutulestik hästi nähtav ja Vabaduse väljakule mahub palju pealtvaatajaid ning laskmiskoht on hästi piiratav ja turvaline,” ütles Kesklinna linnaosa vanem Eesti Päevaleht Online`ile. „Linnaosa valitsus tasub ilutulestiku eest 70 000 krooni. Pakutud ilutulestiku tavahind oleks olnud 140 000 krooni. Ilutulestiku korraldab OÜ Eesti Ilutulestikud. Pakkumised võeti neljalt kõige suuremalt ilutulestikke korraldavalt firmalt. Eesmärk on, et pealinna esindusilutulestik oleks kõige paremate professionaalide poolt korraldatud.” märkis Jürgenson.

Tartus toimub ilutulestik Emajõe kaldal, Atlantise ja Võidu silla vahelisel alal ja kestab 8 minutit. “Ilutulestiku maksumus on 85 000 krooni, millest linnavalitsuse osa on 50 000 krooni,“ ütles Tartu abilinnapea Jüri Sasi Eesti Päevaleht Online`ile.

Pärnu linnavalitsuse aastavahetuse ilutulestik kestab sel aastal 9 minutit ning sisaldab 9. uut pürotehnilist efekti. Show maksumus on 50 000 krooni ja nii nagu varasematel aastatel toetavad ka sellel aastal Pärnu linna ettavõtjad aastavahetuse ilutulestiku toimumist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. January 2009, 17:17
Otsi:

Ava täpsem otsing