Mariliis Pinn • 16. aprill 2007 kell 18:22

Tulistamises USA ülikoolis sai surma 33 inimest

Vähemalt 33 inimest sai surma ja mitmed haavata USAs Virginia tehnikaülikoolis toimunud mitmes tulistamisintsidendis, teatas BBC News.

Ülikool teatas "mitmest tulistamisest mitme ohvriga". Politsei teatel tulistati ühiselamus ja inseneride majas. Tulistamised toimusid kahetunnise vahega. Usutakse, et oli üks tulistaja ja ta lasi ennast lõpuks maha. Politsei on tuvastanud oletatava tulistaja isiku, kuid ei avalikusta seda.

Virginia ülikooli politseiülema Wendell Flinchumi sõnul oli osa ohvreid tudengid, mõned neist leiti tapetuna auditooriumis. Kas ka laskja oli üliõpilane, ei osanud Flinchum veel öelda.

Rünnakust eluga pääsenud tudeng Derek O'Dell ütles telekanalile CBS, et tulistaja oli noor meessoost asiaat, vahendas ETV 24. "Ta (ründaja) kõndis saksa keele klassi, lasi maha ühe õpilase ja professori ning lasi seejärel süstemaatiliselt maha peaaegu kõik ülejäänud ruumis viibinud üliõpilased," kirjeldas ta sündmusi. O'Dell pääses, kuna peitis end tulistamise ajal laua alla.

Ka klassiruumi põrandal surnut mängides ründaja käest pääsenud Erin Sheenan ütles, et tulistaja oli noor meessoost asiaat. "Ta piilus enne tulistamist mitu korda klassi ja tuli siis sisse. Ta jäi uksest umbes viie meetri kaugusel seisma ja hakkas tulistama. Ta tegi seda väga sihikindlalt," seletas ta.

Peale seda lahkus mõrvar tema sõnul pooleks tunniks, kuid tuli siis tagasi kuna kuulis ilmselt ellujäänuid rääkimas. "Seejärel surusime me ennast vastu ust, et ta ei saaks sisse, kuid ta tulistas läbi ukse." Sheenani sõnul jäid selles rünnakus ellu vaid mõned tema klassikaaslased.

Peale USA verisemat tulistamit teatas president George W Bush, et sündmus on šokeeriv ja kurb. "Koolid peaksid olema turvalisuse pesad ja õppimise kohad, kui seda turvalisust rikutakse, mõjutab see iga klassiruumi," lisas ta.

Ülikoolis õpib 26 000 tudengit.

Hetkel kuum