Olga Grigorjeva • 3. mai 2007 kell 12:47

Aleksandr Zukerman: me vajame uut üksmeelt

Teleajakirjanik Aleksandr Zukerman on sügavalt veendunud, et sündmused, mis toimuvad praegu Eestis, ei ole mitte poliitiline, vaid inimlik konflikt.

"See on väga ohtlik, kui hakatakse rääkima, et see on konflikt venelaste ja eestlaste vahel. Parem on öelda, et praegune oli inimlik vastasseis. Ma töötan kollektiivis, kus on nii eestlased kui ka venelased. Meil on erinevad vaated selle probleemi kohta, aga püüame teineteisi mitte haavata. Tahaks, et kogu ühiskonnas oleks samasugune suhtumine," ütles ta.

Teleajakirjanik on veendunud, et probleemi lahendab vaid intelligentne lähenemine. "Igas erakonnas on olemas korralikud inimesed, ja loodan et nad varsti ühinevad. Venelased ja eestlased - me oleme suur perekond. Perekond, mida ei saa lahutada. Me vajame uut üksmeelt," ütles Zukerman.

Veel lisas ajakirjanik, et ta mõistab, et vandaalid on süüdi. Ja ta rõhutas, et Eestis on umbes 400 000 venekeelset elanikku, aga politsei võttis kinni ainult 1000. "Nii väike arv ei näita, mis enamus arvab," lisas ta.

Hetkel kuum