Mariliis Pinn • 3. mai 2007 kell 11:41

Prokuratuur: vahistatud on 51 märatsejat

Põhja Ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Lavly Lepa sõnul on algatatud 19 kriminaalmenetlust, enamik neist avaliku korra raske rikkumise eest grupiviisiliselt ja võimuesindajatele vastu hakkamise eest.

"Kokku kahtlustatakse 26.-29. aprilli sündmustes osalenud 237 isikut, neist 46 on kohtu loaga vahi all. 30. aprillist 2. maini lisandus viis kahtlustatavat, kes on seotud rüüstamisega linnas. Meie töö on veel suuresti ees. Prokuratuur ei tohi järgi anda tõendite kvaliteedis ja kvantiteedis," rääkis ta kriminaalmenetlusest tänasel pressikonverentsil. Vahi all on 23 Eesti kodanikku, 26 kodakondsuseta isikut, 1 Vene kodanik ja 1 Leedu kodanik.

Ka on tema sõnul politseisse pöördunud alaealised vanematega, nendelt on võetud ütlused. "Alaealised on saanud aru, et nad on käitunud valesti ja prokurör saab aru, et nemad on need, kes ei jätka õigusrikkumisi, kindlasti saab karistus olema vastav," lisas Lepp.

Politsei tegeleb ka varastatud asjade edasimüügiga, juba on varastatud asju müüvaid inimesi kinni peetud.

Lepa sõnul on laekunud 3 avaldust politseivägivalla kohta. "Neid menetletakse nagu kõiki teisi avaldusi," lubas ta.

Hetkel kuum