Hille Tressum • 26. november 2007 kell 12:41

Jaanus Rahumägi: võitlust korruptsiooniga saadab edu

Riigikogu julgeolekuasutuste järelvalve erikomisjoni esimehe Jaanus Rahumägi arvates töötab enamus omavalitsusi Ida- Virumaal Eesti Vabariigis kehtivate seaduste järgi. Kuid on ka omavalitsusi, kus käitutakse siiani bütsantslike normide kohaselt.

"See pärineb juba ajast, kui Ida- Virumaal oli vaene aeg ja mitmed ärimehed sidusid oma äri erinevate omavalitsustega ning täna ei lase vanad patud normaalsel turukeskkonnal tekkidagi" Siiski nentis parlamendisaadik, et ka korruptsioonivastases võitlusese Ida- Virumaal on hakanud asjad aeglaselt, aga seda kindlamalt liikuma.

"Mis puudutab riigivastutust, siis ei saa ka siin üldistusi teha. Ida- Virumaal on enamus venekeelsest elanikkonnast Eesti riigile väga lojaalsed ja rohkem, kui paljud ilmselt oskaksid oodata. Samas arvestades Venemaa suunatud eestivastaste meedia suurt osakaalu, on paljud inimesed desinformeeritud Eesti riigis toimuvast. See omakorda räägib sellest, et siiani ei ole me suutnud massiivsele vene meediarünnakule piisavalt vast seista." lisas Rahumägi

Hetkel kuum