27. november 2007 kell 11:15

Ligi 50 rikkaimat araablast osutus miljardäriks

Väljaande The Arabian Business andmetel osutus 50 rikkaimast araablasest dollarimiljardäriks tervelt 47.

Maailma rikkaimate araablaste täielik nimekiri avaldatakse 2. detsembril. Et sellesse nimekirja pääseda, peab varandust olema vähemalt 700 miljoni dollari eest, vahendas Lenta.ru.

Tänavu lisandus seitsme ajakirjaniku koostatud edetabelisse rekordiline arv uusi nimesid, sh sellistest traditsiooniliselt suletud maadest nagu Iraak ja Süüria. Juba varem edetabelis olnud araablased kasvatasid jõudsalt oma varandust. Näiteks sai üks Saudi-Araabia magnaat vaid aastaga miljardi dollari võrra rikkamaks.

Septembri lõpus avaldas Ameerika ajakiri The Forbes 20 Lähis-Ida rikkuri nimed. Esimesel kohal oli Saudi prints Alwaleed Bin Talal Alsaud, kelle varandust hinnatakse rohkem kui 20 miljardile dollarile.

Hetkel kuum