Oluline on õppida ise teenima

Sandra Goudin 30. november 2007, 00:00

Gümnaasiumis õppiva Nazari jaoks on kooli kõrval raha teenimine raske, mistõttu toetavad vanemad teda iga kuu 400 krooniga, mis kulub peamiselt söögi ja muude igapäevaste ostude peale.

Gudini sõnul ei taha vanemad teda suurte rahasummadega hellitada, sest ta peab oskama ise tööd teha ning elus olulisi asju saavutada. Kasvatusmeetodiga on Nazari rahul, sest usub, et elus tuleb kasuks võime seatud eesmärkide poole pürgida.

"Suvel olen palju tööd teinud, üldjuhul ehitusobjektidel. Kuna mulle meeldib sport, olen teeninud korraliku rahasumma ka jalgpallimängude kohtunikuna. See raha on veel alles," seletas mõnikümmend tuhat krooni teeninud gümnasist. Palga eest on ta teinud mõned suuremad ostud, ülejäänu on aga kõrvale pannud.

Paaril korral nädalas käib noormees poksitrennis ja keelekursustel, mille eest tasuvad vanemad.

Suuremaid oste sooritab poiss enamasti koos pereliikmetega. "Sisseoste olen teinud seni vanemate kulul. Riideid ostan vastavalt vajadusele ja tavaliselt koos emaga, sest tal on hea maitse," kiitis ta. "Üldjuhul pööran suuremat tähelepanu hinnale ja kvaliteedile, sest ostud ei pea olema ainult ilusad, vaid ka praktilised."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing