ÄP fototoimetus • 4. detsember 2007 kell 22:00

Üks küsimus: Keda tasuks salaja pealt kuulata?

Ain Seppik, endine siseminister

Salaja pealtkuulamine on seadusega keelatud ning sellega kaasnevad seadusega ettenähtud sanktsioonid. Seda juhul, kui pealtkuulajal puuduvad volitused.

Ott Lumi, riigikogu liige

Olen kokku puutunud paljude ettevõtjatega, kes on kurtnud hirmu selle üle, et neid ühel või teisel moel põhjendamatult jälgitakse. Sellepärast tuleb seda problemaatikat põhivabaduste kaitse seisukohalt võtta väga tõsiselt. Olen seisukohal, et pealtkuulamine olgu äärmine instrument.

Juhan Kivirähk, sotsioloog

Ma ei arva, et olen nii salapärane, et keegi peaks mind jälitama, vähemalt Eesti Vabariigi ajast ma seda ei usu. Aga Nõukogude ajal olid asjad teistsugused. Siis võidi mind küll ka teadlikult pealt kuulata.

Viktor Levada, Levada Groupi president

Ma olin šokis, lugedes Äripäeva artiklit pealtkuulamisseadmetest. Ma ei ole kindel, kas mind kuulatakse salaja pealt, aga see on võimalik, puhtalt mõte sellest on vägagi ebameeldiv. Selleks, et vältida pealtkuulamist, tuleb telefoniga vähem lobiseda.

Autor: ÄP

Hetkel kuum