Raivo Sormunen • 3. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Kalev kallim kui kunagi varem

Kalevi aktsia sulgus eile 1,95 eurol (30,31 krooni), korrates sellega möödunud aasta 28. detsembril saavutatud börsiajaloo kõrgeimat taset.

Väärtpaber sai taganttõuke möödunud aasta sügisel, kui ettevõte otsustas korraliku hinna eest oma toidu- ja kommitootmise maha müüa ning suuromanik Rubla tegi väikeaktsionäridele kohustusliku ülevõtmispakkumise.

29kroonise pakkumishinna ümber tiirutas väärtpaber septembri lõpust kuni detsembri alguseni, mil ülevõtmistähtaeg ümber sai. Aktsiat toetanud ülevõtmispakkumine kukkus ära ja aktsia vajus ühes sellega, jõudes detsembri lõpus koguni korra 24 kroonini.

28. detsembril liikus käest kätte aga korralik 275 000 aktsia suurune kogus (rahalises vääringus 8 miljonit krooni) ning sealtmaalt alates on näha taas tugevat ostuhuvi. See on välja meelitanud spekulandist ostuhuvilised, kes on aktsia 1,95 euroni (30,51 krooni) kergitanud.

Aktsiate ülevõtmispakkumise prospekti järgi toob toidu- ja magusatootmise müümine Kalevisse ligi 530 miljonit krooni. Prospektis on prognoositud, et ettevõtte rahakonto peaks paisuma 525 miljoni krooni ja omakapitali maht 674 miljoni kroonini.

Kalev tegutseb praegu meedia-, trüki- ja kinnisvarasektoris, kuid sealt saadavad tulud on veel väikesed. Juunist septembrini teeniti kolmest üksustest kokku 52 miljonit krooni tulu ja 5 miljonit krooni kahjumit.

Seega mängib Kalevi aktsia praegune ostja täielikult selle peale, kui arukalt ja kasumlikult suudab ettevõtte kätte saadud poolt miljardit krooni investeerida.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt