Kolumnist: Parem külvata vilja kui arendada kinnisvara

Aili Sandre 11. jaanuar 2008, 11:48

Ütlemisi tänastest, 11.
jaanuari ajalehtedest

"Parem külvata vilja kui arendada kinnisvara," kolumnist Villu Zirnask, Eesti Päevaleht.

"Nii palju kui kultuuris ära kuluks, pole kogu maailma ajaloos raha üldse trükitudki," Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand, Eesti Päevaleht.

"Eesti poliitika rusikareegel: ministri mure laheneb, kui see on ka peaministri mure," Sirbi peatoimetaja Kaarel Tarand, Eesti Päevaleht.

"Kahjuks valitsus ei taju reaalsust, et järelravi süsteem meil ei toimi: järelravi hinnad on liiga odavad ja neid ei suudeta tagada. Tuleb mõista, et tänapäeval ei istuta haiglas ilmaasjata," Põhja-Eesti Regionaalhaigla juhatuse liige Andres Ellamaa, kommenteerides haigekassa otsust vähendada rahastatavaid voodipäevi, Eesti Päevaleht.

"Lapsepõlves fitness mulle ei meeldinud. Arvasin, et naisel ei tohi lihaseid olla," juunioride MMi pronks fitnessis Liisa Otsus, Postimees.

"Olen palgaline poliitik olnud 15 aastat ja ehkki see valdkond meeldib mulle endiselt, on säde kustunud," reformerakondlane Meelis Atonen põhjendab parlamendist lahkumist, Postimees.

"Mida enam ma seda eelnõu loen, seda tigedamaks lähen," riigikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Eiki Nestor töölepinguseadusest, mis Nestori sõnul paneb ettevõtjate riskid töötajate õlule, Postimees.

"See on filosoofiline küsimus," siseminister Jüri Pihl (SDE), vastates küsimusele, kas politsei vägivald kodanike suhtes stabiilse riigi nimel on õigustatud, Postimees.

"Filosoofilisel tasandil on kõik nõus, et tuleb vähendada eripensione, pensioni- ja muid soodustusi. Aga kui asi läheb töösse, tekib ringkaitse," sotsiaalminister Maret Maripuu (Reformierakond) tahaks vähendada ka ametnike privileege, Postimees.

"Radioaktiivsust levib moodsast tuumajaamast vähem kui kivisöejaamast," akadeemik Endel Lippmaa, Postimees.

"Olen täiesti nõus Äripäevaga, mis nimetas seda eelnõu "tööandjate unelmate" seaduseks. Pean aga siinkohal rõhutama, et 600 000 Eesti töövõtja jaoks on see seaduseelnõu tõeline õudusunenägu," transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson (SDE) uuest töölepinguseadusest, Postimees.

"Samas, nüüd peaks ju saama Eesti kõige rikkamate riikide sekka - teeks näiteks sotsiaalmaksu, 33% brutopalgast maksmise töötajate ülesandeks? Või üldse vabatahtlikuks ning kaotaks riikliku pensionisüsteemi ning haigekassa? Mõelge, millised võimalused!" ajakirjanik Villy Paimets, Äripäev.

"Üldreegel ja õige tee siin on see, et maksudega motiveeritakse just tootjaid ja suursaastajaid, mitte lõpptarbijat. Idee selle taga on lihtne - kui toodetakse vaid vähesaastaval viisil ja vähesaastavat kaupa, polegi tarbijal võimalust saastavat kaupa valida," Silberauto Eesti ASi Mercedes-Benzi sõiduautode Eesti müügijuhile Allan Kaldojale ei meeldi valitsuse kavandatav nn automaks, Äripäev.

"Kui vastata küsimusele, kas maailm oleks halvem või parem, kui Gatesi poleks olnud, võin vastata, et oleks parem. Monopolistlikust ettevõttest ja turusituatsioonist ei ole ükski klient kunagi võitnud, ettevõttel kaob ära vajadus ja motivatsioon oma toodet parandada," IBM Eesti juht Valdo Randpere, Äripäev.

"Väga lühikeses perspektiivis on ikka nii, et väikeinvestorite nahad kooritakse, professionaalidega ei saa võistelda," väikeaktsionär, keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, Äripäev.

"Noh, üks õige mees teeb ikka seda, mida tüdruk tahab. Mõeldud - tehtud! Hakkasingi tantsima," võistlustantsija Lars Trunin, Äripäev.

"Kui konkurentsivõimet ei suuda tõsta inimesed, siis kes seda üldse suudab?" Keskerakonna esimees Edgar Savisaar, Äripäev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. January 2008, 11:48
Otsi:

Ava täpsem otsing