Pärnu pandimaja: müüme väljaostmata kaupa

Hille Tressum 22. jaanuar 2008, 15:53

Pärnus tegutseva Tädi Valli pandimaja
juhataja Liilia Tšaikovskaja sõnul müüvad nad väärismetallist kaupu, mille
klient on pandimajja kauemaks kui kolmeks kuuks hüljanud.

Tšaikovskaja sõnul müüvad nad pandimajja vedelema jäänud väärismetallist tooteid.

Aripaev.ee küsimusele, kuidas pandimaja omanikuta jäätud väärismetallist kaupa realiseerib, vastas juhataja ärritatult, et ta ei ole kohustatud sellest rääkima. Siiski soostus ta küsimusele vastama, sõnades, et pandimaja paneb väärismetallist esemed müüki pärast kolme kuu möödumist nende pantimisest.

"Väärismetalli realiseerime nii, nagu tavaliselt seda pandimajades tehakse. Kui toode on kolm kuud ilma igasuguse omaniku huvita seisnud, siis paneme selle müüki. On ette tulnud ka juhuseid, kus hoiame kaupa kuni pool aastat," sõnas Tšaikovskaja.

Juhataja sõnul on pärnakad väga altid kulda pantima. Kui suurel hulgal kulda pandimajas hetkel on, ei soostunud Tšaikovskaja kommenteerimast.

Tarbijakaitseameti avalike suhete peaspetsialisti Evelin Koppeli sõnul ei tohi pandimajad väärismetallitoodete seaduse järgi üldse väärismetalli müüa. Seoses sellega ei ole ka tarbijakaitseametisse viimasel ajal kaebusi ka laekunud. Sellest võib oletada, et pandimajad hoiavad seadusest kinni ning realiseerivad pandimajadesse jäänud kaupu vastavalt seadusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. September 2008, 20:50
Otsi:

Ava täpsem otsing