Tõnis Oja • 22. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Aasia börsid paanikas

Aasia aktsiaturgudel oli eile täielik paanika, enamik aktsiaindekseid oli viie- kuni kümneprotsendises miinuses.

Mumbai börsil Indias peatati mõneks ajaks kauplemine pärast seda, kui indeks oli vahetult pärast kauplemise algust kukkunud kümme protsenti. India rahandusminister P. Chidambaram kutsus investoreid säilitama külma närvi. Ilmselt võtsid turuosalised ministrit kuulda, sest päeva lõpuks taandus indeksi langus viiele protsendile.

"Tegemist on paanikaga," lausus uudisteagentuurile Bloomberg Kuala Lumpuris varahaldusfirma CIMB-Principal Asset Managementi fondijuht Patrick Chang. "Turg arvestab majanduslangusega ning põhja pole lähima nädala-paari jooksul näha," lisas ta.

Tokio börsi Nikkei indeks kukkus 5,65 protsenti, 12573,05 punktini, mis on selle madalaim tase alates 2005. aasta septembrist. Hongkongi börsi Hang Sengi indeks lõpetas 8,7 protsendiga miinuses.

Aasia börside jaoks on aasta alanud eriti halvasti. Nikkei on kaotanud sel kuul 17 protsenti oma väärtusest, Hang Sengi indeks koguni enam kui viiendiku. Bloombergi andmetel on Aasia ettevõtted kaotanud sel aastal viis triljonit dollarit oma väärtusest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt