Pariis plaanib lohakaid panku karmilt trahvida

Mariliis Pinn 05. veebruar 2008, 13:16

Pärast seda, kui valitsuse aruanne täheldas
tõsised puudujääke Société Générale'is, plaanib Prantsusmaa sisse seada trahvid
pankadele, kes ei suuda jälgida kauplemisriske.

Esmaspäeval esitas finantsministeerium peaminister Francois Fillonile ülevaate, mis tõi SocGenis välja kaheksa probleemvaldkonda ja pani tulejoonele ettevõtte nõukogu esimehe Daniel Boutoni, kes peab selgitama, miks ei pööratud tähelepanu varasematele hoiatustele, kirjutas The Financial Times.

Raporti kohaselt on muretvalmistav, kuidas pank suhtus tuletisinstrumentide börsilt Eurexilt saadud hoiatusse. Ka on kahtluse alla seatud panga arvutisüsteemide turvalisus ja ligipääsukoodid ning see, kuidas jälgitakse tehingute tühistamisi, muudatusi ja kauplejate ebatavalist käitumist.

Pank teatas, et viib sisse meetmed, mis võimaldavad pettusi tuvastada ja ennetada.

Raporti kohaselt peaks valitsus suurendama finantsregulaatorite võimu ja sisse seadma karmid trahvid, kuni 5 miljonit eurot (78 miljonit krooni). Lisaks soovitatakse pankadel jälgida täpsemalt tehingute tühistamisi ja muutmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2008, 13:16
Otsi:

Ava täpsem otsing