Kalev sai kokku 22,2 miljonit krooni kahjumit

Annika Matson 20. veebruar 2008, 19:18

ASi Kalev konsolideeritud puhaskahjum
2007/2008. majandusaasta esimese kuue kuu kokkuvõttes ulatus 22,2 miljoni
kroonini, aasta varasema võrreldava perioodi tulemiks oli puhaskasum 10,5
miljonit krooni, teatas firma börsile.

ASi Kalev realiseerimise konsolideeritud netokäive 2007/2008. majandusaasta esimese kuue kuu jooksul ulatus 617,7 miljoni kroonini, mis tähendab eelmise majandusaasta sama perioodi tulemuse suhtes 35% netokäibe kasvu, seisab teates. ASi Kalev jätkuvad tegevusalad kasvasid märksa kiiremini grupi üldisest arengust - müügitulu suurenes enam kui 2,1 korda; samal ajal oli lõpetavate tegevuste lõikes kasv 25% aastases võrdluses. Grupi kogukäibele aruandeperioodil avaldasid suurimat mõju kinnisvara segmendi realiseerimismahu oluline kahanemine, kondiitri-ja piimatoodete läbimüügi suurenemine ning uue valdkonnana trükindus ja meedia.

AS Kalev grupi 2007/2008. majandusaasta esimese kuue kuu konsolideeritud majandustulemuste kujunemisel olid olulisemad järgmised arengud:

1) kaupade ja teenuste netokäibe kasv ligi 35% võrreldava perioodi suhtes;
2) konsolideeritud brutokasumi suurenemine 22% võrreldava perioodi suhtes (sh lõpetavate tegevuste brutokasum suurenes 60%, samas kui jätkuvad tegevused olid brutokahjumis);
3) ekspordi osakaalu tõus kogukäibes - hüviste läbimüügist ligi 40% moodustas väljavedu Eestist ning võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Eestis realiseeritud kaupade ja teenuste osakaal kahanenud viis protsendipunkti 60%-le grupi kogukäibest;
4) jätkuvatel tegevusaladel on meedia ja ürituse-turunduse müügitulu oluliselt kasvanud, siiski on nende segmentide tulemuslikkus endiselt negatiivne. Paljuski tingituna makromajanduslikest teguritest, on grupi kinnisvarasegmendi eelmise perioodi kõrge tulusus oluliselt kahanenud;
5) lõpetatavate tegevuste puhul on aruandeperioodil suurim kasv toimunud piimatoodete läbimüügis (34% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga) ning samuti on selle segmendi varasem negatiivne tulem pöördunud positiivseks.

Kondiitritoodete läbimüük on aastases võrdluses suurenenud ligi 19%, ent segmendi tulemuslikkus on oluliselt kahanenud.

AS Kalev grupi töötajate keskmine arv 2007/2008. majandusaasta esimesel poolaastal oli 893 (s.h. lõpetatavates tegevusvaldkondades 721 inimest); eelmise majandusaasta võrreldaval perioodil töötas grupi ettevõtetes keskmiselt 789 inimest (s.h. lõpetatavates tegevusvaldkondades 760 inimest).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2008, 19:17
Otsi:

Ava täpsem otsing