Kreisiraadio tasub juubelituuri piletitelt 18% käibemaksu

Hille Tressum 21. veebruar 2008, 19:43

Kreisiraadio ei rakenda 5% käibemaksu
juubelituuri piletitele kuigi seadus seda võimaldaks. Kreisiraadio produtsendi
Paavo Nõgene sõnul läheks 5% käibemaksu rakendamine vastuollu nende
põhimõtetega. Nii tasutaksegi piletitelt 18% käibemaksu.

Kreisiraadio produtsent Paavo Nõgene sõnul oleks täna võimalik seadust tõlgendada nii, et rakendada 5% käibemaks Kreisiraadio juubelituuri piletitele, kuid see läheb vastuollu põhimõttega, et maksusoodustusi saaks kultuuriüritused, kes seda reaalselt vajavad.

"Meie põhimõtete kohaselt ei pea riik toetama üritusi, mis on suutelised end ise ära majandama. Läbi maksusoodustuse seda riik teeks. Pileti käibemaksu 13% vahe meelelahutusüritustelt peaks minema lisaks riigi kultuurieelarve vahenditele, et seeläbi toetada Eesti teatreid, kontsertorganisatsioone, kunstiasutusi, väikeorganisatsioone. Praegu on võimalik, seadust endale kasulikumalt tõlgendades, saavutada maksusoodustus väga kergelt ning on kurb, et seda võimalust kasutavad agaralt ära ka need, kes reaalselt seda ei vaja ning kelle üritused majandavad end ära ka ilma maksusoodustuseta," sõnas Nõgene.

"Kutsume üles ka teisi meelalahutajaid mitte „kasutama ära“ praegust situatsiooni, kus seaduse endale kasulikum tõlgendus annab võimaluse teeninda hõlptulu 13% käibemaksu vahe näol. Paraku ei ole märganud, et piletid oleks lõpptarbija jaoks peale riigikohtu lahendit 5% käibemaksu rakendamise näol odavnenud,“ ütles Paavo Nõgene

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2008, 19:42
Otsi:

Ava täpsem otsing