Sass: Neljas hakkab näitama saateid 16:9 formaadis

Mariliis Pinn 22. veebruar 2008, 12:27

Starmani telekanali juht Ragnar Sass ütles
aripaev.ee onlineintervjuus, et Neljas TV on esimene Eesti telekanal, kes hakkab
näitama saateid peaasjalikult 16:9 formaadis.

Lugejad uurisid kuidas on kanali tehnilise poolega, kas saateid hakatakse näiteks edastama ka 16:9 formaadis? Nimelt kurdeti, et hetkel müüakse kõiki telereid selles formaadis, aga korralikku pilti nendega vaadata ei saa.

„Neljas TV on esimene Eesti telekanal, kes hakkab näitama saateid peaasjalikult 16:9 formaadis. See annab kõigile lai ekraantelerite omanikele võimaluse vabaneda tavakanalite puhul häirivast moonutusest, mis pildi külgsuunas välja venitab. 16:9 formaadis saadete ja filmide puhul paistavad inimesed ja asjad ekraanil oma normaalsetes proportsioonides,“ vastas Sass.

Telekanali juht lisas, et Neljas TV alustab uuelt kohalt ja seepärast käivad kaasas ka kõigi tehniliste uuendustega. „Kõik Neljanda saated, kui nad tootjatelt sellisena tulevad, lähevad eetrisse 16:9 formaadis. Samuti jõuavad pea kõik saated ja filmid vaatajateni digitaalsetena, ilma, et neid vahepeal odavatele analoog-lintidele ümber võetaks,“ lisas ta.

Loe intervjuud!

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. February 2008, 12:27
Otsi:

Ava täpsem otsing