IMF hakkab ilmselt kullareservi vähendama

26. veebruar 2008, 11:30

Kulla hind jätkas eile alanud langustrendi
pärast seda, kui USA rahandusministeerium kinnitas, et nad toetavad
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kullareservi mõningast vähendamist, kirjutab
Bloomberg.

Osa IMFi 98 miljardi dollari suurusest kullareservist tuleks lühiajaliste kulude katteks müüa, kinnitas uudisteagentuurile ministeeriumi välisasjade osakonna juht David McCormick. USA on IMFi suurim osanik. Valuutafondi reservides on 3217,3 tonni kulda olles sellega USA ning Saksamaa järel institutsionaalsetest kullareservide omanikust kolmandal kohal.

Täna hommikul langes kulla hind protsendi võrra 930,23 dollarini unts. Viimase seitsme aastaga on väärismetalli hind aga enam kui kolmekordistunud kerkides 21. veebruaril rekordilisele 953,91 dollarini unts.

USA seadusandja võib aga kullareservide müüki käsitleva seaduse blokeerida. Varem on seda tehtud 1999. ja 2005. aastal, aga seekord ei pruugi nii juhtuda, sest kulla hind on piisavalt kõrge, arvavad mõned analüütikud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. February 2008, 11:30
Otsi:

Ava täpsem otsing