Veebruar tõi 10 aasta kõrgeima hinnatõusu

Agnes Ojala 07. märts 2008, 09:16

Tarbijahinnaindeksi muutus oli 2008. aasta
veebruaris võrreldes eelmise aasta veebruariga 11,3%, mis on viimase kümne aasta
kõrgeim tõus, teatas statistikaamet.

Viimati oli hinnatõus nii kõrge 1998. aasta aprillis. Käesoleva aasta jaanuaris tõusid hinnad aastatagusega 11%.

Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad muutusid 20,8% ja mittereguleeritavad hinnad 8,6%. Suuremateks indeksi mõjutajateks olid toidu hinnatõus, eluasemekulutuste suurenemine ja mootorikütuse kallinemine.

2008. aasta veebruaris võrreldes jaanuariga olid tarbekaubad ja teenused keskmiselt 0,4% kallimad. Tarbijahinnaindeksit mõjutasid veebruaris võrreldes jaanuariga keskmisest enam toidu, alkohoolsete jookide, meditsiiniteenuste, väljaspool kodu söömise ning puuvilja kallinemine ja mootorikütuse odavnemine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2008, 09:16
Otsi:

Ava täpsem otsing