RMK hakkab endistele töötajatele eelpensioni maksma

Mariliis Pinn 09. mai 2008, 08:12

Reformides vappuv Riigimetsa Majandamise
Keskus (RMK) jätab sel suvel tööta ligi 200 inimest, neist 50-le hakkab
metsandushiid maksma erakorralist eelpensioni.

Koondamisraha ja pensionimaksed kujunevad nii suureks, et tänavu RMK palgakulude kokkuhoidu ei saavuta, kirjutas Postimees. RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu märkis, et kogu 160 miljoni kroonine palgafond läheb hoolimata ligi viiendiku töötajate koondamisest väljamaksmisele.

Otseselt koondamishüvitisteks kulub ligi 14 miljonit krooni. Eelpensioni maksab RMK Uuetalu sõnul isegi noorematele, kui kollektiivleping lubab. Lepingus oli kirjas kaks aastat enne pensioniiga, firma maksab aga enam kui 4000 krooni kuus ka neile soovijaile, kel oli pensionini jäänud kaks ja pool aastat. Uuetalu sõnul ei hakatud mõne kuu pärast juuksekarva lõhki ajama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2008, 10:55
Otsi:

Ava täpsem otsing